Museumweekend 2014

Zaterdag 5 en zondag 6 april vindt door de 33e keer het Museumweekend plaats (2015: klik hier). Het grootste culturele evenement van het land vindt altijd plaats in het eerste weekend van april. Dan openen bijna 400 musea in het hele land hun deuren en organiseren er zo’n 300 allerlei activiteiten in het kader van het thema ‘Doe een museum’, hetzelfde thema als vorig jaar. Woensdag vindt voor de eerste keer Museumkidsdag plaats, speciaal gericht op de jonge bezoekertjes.

Donderdag 3 april wordt de Museumprijs 2014 uitgereikt, de jaarlijkse publieksprijs van de BankGiroLoterij. Dit jaar staan natuurhistorische musea in de picture. In het weekend proberen musea in het hele land mensen te lokken, veelal gratis of tegen gereduceerd tarief. Vorige jaargangen trok het weekend een slordige miljoen bezoekers. Het Museumweekend is dé kans om bijna voor niets naar een museum te gaan. Doel is om nieuwe bezoekers het museum in te krijgen. Organisator is de Nederlandse Museumvereniging, de belangenbehartiger van de musea in het hele land en uitgever van de Museumkaart. Houders van zo’n kaart kunnen voor nog geen 50 euro een heel jaar in bijna 400 musea in het hele land gratis naar binnen (soms wordt bij speciale tentoonstellingen een bescheiden entree gevraagd).

Lees ook:Nationaal Museumweekend 2013
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2012
Lees ook:Museumweekend 2010
Lees ook:Museumweekend 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>