Nationaal Museumweekend 2013

Het eerste weekend van april openen zo’n 400 musea in het hele land de deuren voor het Nationaal Museumweekend: zaterdag 6 en zondag 7 april voor de 32e keer (2014: klik hier). Vorig jaar trok het weekend een miljoen bezoekers. Veel musea organiseren speciaal voor de gelegenheid workshops en andere activiteiten. Dit jaar heeft het grootste culturele evenement van het land als thema: ‘Doe een Museum!’ Tegenwoordig kunnen bezoekers veel meer dan alleen maar komen kijken: vaak kunnen ze zelf onderzoeken, beleven, acteren of iets doen. Musea, kastelen, theaters, molens, historische gebouwen, architectonische hoogtepunten en andere monumenten verwelkomen het publiek voor het symbolische bedrag van één euro en organiseren allerlei activiteiten.

Het Museumweekend is dé kans om bijna voor niets naar een museum te gaan. Doel is om nieuwe bezoekers het museum in te krijgen. Organisator is de Nederlandse Museumvereniging, de belangenbehartiger van de musea in het hele land en uitgever van de Museumkaart. Houders van zo’n kaart kunnen voor nog geen 40 euro een heel jaar in bijna 400 musea in het hele land onbeperkt naar binnen.

Lees ook:Museumweekend 2012
Lees ook:Nationaal Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2014
Lees ook:Museumweekend 2011
Lees ook:Museumweekend 2010

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nationaal Museumweekend 2013

 1. Wilma

  Helaas werkt de zoekoptie op de site van “museum weekend” niet als je een plaatsnaam of de naam van een museum ingevoert.
  Beetje jammer, maar misschien is er nog iets aan te doen???

    /   Reply  / 
  1. Wilma

   foutje: “als je een naam invult”

     /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

   Wat bedoel je? Je kunt op die website een museum invullen op plaatsnaam of op de naam van het museum.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>