Koningin opent ‘Schetsen van Schoonheid’ in Gouda

Dinsdag 22 november 2011 opent de koningin tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Sint-Janskerk in Gouda de tentoonstelling ‘Schetsen van Schoonheid’. Daarna bezoekt ze de expositie in het naastgelegen museumgoudA. Het museum toont 16e-eeuwse ontwerptekeningen voor de befaamde ‘Goudse Glazen’, de gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk.

 

De tekeningen zijn bewaard gebleven, de afgelopen zeven jaar gerestaureerd en zijn nu samen met de ramen in de kerk eenmalig te bewonderen. De tekeningen zijn van de beroemde glasschilder Dirck Crabeth (circa 1510-1572) en horen tot de Nederlandse Renaissance. Hij werkte onder andere voor prins Willem van Oranje en de Spaanse koning Philips II. In de Sint-Janskerk, een UNESCO monument uit 1522, zijn de 72 kleurrijke gebrandschilderde ramen te bezichtingen: ze horen tot de oudste van Nederland.

Lees ook:Mooiste kerk van Nederland staat in Hulst
Lees ook:Kunst Strip Beurs Utrecht
Lees ook:Orgelfestival Maastricht 2015
Lees ook:Orgelfestival L’Europe & L’Orgue Maastricht’
Lees ook:Sinterklaasfeest op erfgoedlijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>