Sinterklaasfeest op erfgoedlijst

Het Sinterklaasfeest is een typisch Nederlandse, eeuwenoude traditie. Daarom moet het op de nationale erfgoedlijst komen en mogelijk ook op de Werelderfgoedlijst, zoals de Amsterdamse grachtengordel en de molens van Kinderdijk. Dan is het feest beschermd en kan het niet zomaar worden veranderd.

 Het Sint Nicolaas Genootschap Nederland is druk bezig met de voorbereidingen om de viering in Nederland beschermd te krijgen. Daarvoor moet ons land eerst de handtekening zetten onder het Unesco verdrag over immaterieel erfgoed uit 2003. Daarna krijgt de vereniging te horen wat de eisen zijn vooreen aanvraag. Om werelderfgoed te worden, moeten tradities een internationaal karakter hebben. Sinterklaas wordt al jaren in verschillende landen gevierd. De Belgen hebben de sinterklaasviering al jaren op de nationale inventaris staan. Samen met hen wil Nederland het feest op de Werelderfgoedlijst krijgen.

Lees ook:Kinderpostzegelactie toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Schaapherder opgenomen op lijst immaterieel cultureel erfgoed
Lees ook:Schaatsen op natuurijs als Nederlandse traditie op lijst Immaterieel Erfgoed
Lees ook:Vreugdevuur Scheveningen tijdens jaarwisseling erkend als nationaal erfgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>