Amsterdam Fringe Festival 2011

IMG_20160511_184216 (1)Vrijdag 1 tot en met zondag 11 september zijn verschillende locaties in de hoofdstad het domein van het Amsterdam Fringe Festival: een ‘ode aan de theatrale gekte’ (2015: klik hier), ‘de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid’. Fringe is de tegenhanger van het Nederlands Theater Festival en onderscheidt zich ervan door de open inschrijving en de informele en toegankelijke benadering van hedendaags theater. Daarmee opent Fringe deuren van Amsterdamse podia voor theatermakers –en groepen, maar ook voor een nieuw en nieuwsgierig publiek.

Met tien dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 25 locaties. De officiële opening vindt vrijdag plaats op de Leidsekade voor theater Bellevue, het festivalhart en deze dagen omgedoopt tot het Red Light District. Voor Fringe is Amsterdam ‘een stad die pas opbloeit bij kunstlicht’. Het festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle Fringe Festivals zoals die bestaan in bijvoorbeeld Edinbugh, Adelaide, New York en Delhi; inmiddels zijn er meer dan 70 over de hele wereld. Op de Leidsekade staat een buitenpodium met optredens van Fringe bandjes op en geven ‘Sneaks’ korte impressies van Fringe voorstellingen. Ter plekke zijn kaartjes te koop; het Red Light District is vertrekpunt voor alle Fringe routes.

Lees ook:Amsterdam Fringe Festival 2015
Lees ook:Nederlands Theater Festival Amsterdam 2015
Lees ook:Red Light Jazz Festival Amsterdam – 3 t/m 5 juni
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Festival ZwArt 2011 in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>