Bolshoi Ballet live in bioscoop te zien

Woensdag 31 maart 2010 is de voorstelling ‘Les Flammes de Paris’ van het Russische Bolshoi Ballet in het Bolshoi Theater in Moskou live te zien in bioscoop CineMec in Ede (klik hier voor de trailer). Het dansspektakel speelt zich af tijdens de Franse Revolutie en wordt eenmalig vertoond in bioscopen over heel Europa. In Nederland is de voorstelling exclusief te zien in CineMec in Ede. Het ballet duurt 2 uur en 15 minuten, inclusief pauze. De voorstelling begint om 20.00 uur; tickets kosten € 19,50 en te koop aan de kassa of online te bestellen (bron: persbericht).  

 

Het ballet hoort niet tot het klassieke balletrepertoire, maar tot de meesterwerken uit de Sovjetperiode. Het is een combinatie van klassiek ballet en folkloredans, met solo’s, pas de deux, maar soms staan er wel 130 dansers op het podium. De productie werd voor het eerst in 1933 gepresenteerd aan de vooravond van de verjaardag van de Oktoberrevolutie. Hoewel het verhaal zich afspeelt in het 18e-eeuwse Frankrijk, illustreert het ook het Leningrad van de jaren ’20 en ’30, na de Oktoberrevolutie. In die tijd werden universele onderwerpen uit de wereldgeschiedenis gebruikt om de eigen situatie weer te geven. De oerversie werd geregisseerd door Vassili Vaynonen; deze nieuwe versie door Alexei Ratmanski.

Lees ook:Bolshoi Ballet in theater Carré
Lees ook:La Bayadère bij Pathé Ballet
Lees ook:Grootste Zwanenmeer ter wereld in RAI Theater
Lees ook:Reprise Coppélia door Het Nationale Ballet
Lees ook:Première ‘Coppélia’ bij Het Nationale Ballet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>