Jubileumeditie Wereldkerstcircus Carré

Vrijdag 18 december 2009 begint in theater Carré in Amsterdam  de 25e editie van het Wereldkerstcircus (editie 2012: klik hier). De jubileumeditie is tot en met 3 januari in  Koninklijk Theater Carré, dat in 1985  haar oorspronkelijke functie als circus terugkreeg. Het is impresario Henk van der Meijden opnieuw gelukt een supershow bijeen te krijgen: ‘het meest bekroonde circusprogramma van Europa’. ‘Dit zeer sterke jubileumprogramma zal opnieuw bewijzen dat circus mits van wereldniveau nog altijd springlevend is!’ aldus theaterbureau Stardust.

Het programma telt volgens de aankondiging alleen maar hoogtepunten, zoals; superclown Fumagalli, de snelste illusionist van de wereld, Hans Klok, het beste springplanknummer ter wereld, Kovgar uit Moskou, Fietsacrobaten uit China en een vliegende trapeze uit Korea, met als unicum: twee viervoudige salto’s. Vanwege zijn hoogte is Carré ideaal voor de trapeze. Uniek is de Chinese koorddanser Zhang Fan met zijn ‘balletachtige’ act op het slappe koord, maar ook Minasov, die in zijn transformatie act door een record aantal haastverkledingen de snelste modeshow ter wereld neerzet.  Er treden drie Gouden, vijf Zilveren en één Bronzen  Clownwinnaars van het Circusfestival van Monte Carlo van dit jaar op. Het programma wordt geregisseerd door Fredy Knie Jr., van de befaamde Zwitserse circusfamilie. Zijn dochter Géraldine Katharina Knie, toont haar kunsten met paardendressuur. Het Wereldkerstcircus gaat er prat op alleen diervriendelijke nummers te presenteren. De absolute wereldtop in dompteurland, Alex Lacey, komt met zijn leeuwen en tijgers.

Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2010
Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2011
Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2012
Lees ook:Wereldkerstcircus 2008 in Carré
Lees ook:Wereldkerstcircus 2013 in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>