Over het IJ Festival Amsterdam

Amsterdam-Noord kent al 16 jaar een hoogsteigen variant op het reizend theaterfestival de Parade: het Over het IJ Festival (editie 2012: klik hier). Vorig jaar hingen er nog donkere wolken boven dit openlucht locatietheaterfestival, maar de lucht lijkt geklaard: de gemeente en stadsdeel Amsterdam-Noord draaiden de subsidiekraan niet dicht. Daardoor kan de 17e editie gewoon doorgaan, van donderdag 2 tot en met zondag 12 juli 2009. Sinds 1992 vindt het festival plaats op de voormalige NDSM-werf en in wijken van Amsterdam-Noord. Iedere dag zijn er vanaf half drie voorstellingen, ook familievoorstellingen, eten en drinken en iedere avond een afsluitend muziekprogramma.

 

Dit jaar zijn er ook voorstellingen te beleven op Overhoeks, aan de noordkant van het IJ, in het Centraal Station en in treinen. De jonge theatergroep De Verliezers speelt ‘Ik vind je leuk, maar niet in het openbaar’ in de intercity tussen Amsterdam en Zandvoort. Ook de in aanbouw zijnde autotunnel aan de achterkant van het station huisvest twee voorstellingen. Daarnaast leidt een videotour de kijker door de stationshal via de pont over het IJ naar Overhoeks. Nieuw zijn de dramaturgenroutes: tien dramaturgen fungeren als gidsen langs voorstellingen. Er zijn lange en korte routes, ingedeeld op thema. Het festival is voor iedereen toegankelijk, volgens de organisatie óók voor mensen die niet gewend zijn naar theater te gaan: er is muziek, je kunt er eten en drinken.

Lees ook:Over het IJ Festival Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2014
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam
Lees ook:SonsbeekTheaterAvenue – Theaterkermis van het oosten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Over het IJ Festival Amsterdam

  1. Pingback: Sombere tijden voor Over ’t IJ Festival Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>