Over het IJ Festival 2014

Donderdag 3 tot en met zondag 13 juli beleeft Amsterdam-Noord de 22e editie van het Over het IJ Festival (2016: klik hier): zomers locatietheater, live acts, dj’s en lekker eten in de stadsoase in Amsterdam-Noord. Vanaf festivalhart de NDSM-werf waaieren de voorstellingen uit langs de oevers van het IJ: Station Amsterdam centraal, de Lasloods, het Stenen Hoofd, Uppersk8, de Noordstrook en Buiksloterham. Thema dit jaar is ‘Stad en verstedelijking’.

De NDSM-werf, al jaren de thuisbasis van het festival, is sterk in ontwikkeling en presenteert zich als urban playground, een plek voor stedelijke experimenten. Vast onderdeel van het Over het IJ Festival is het Zeecontainerprogramma, met mini-voorstellingen in een zeecontainer van net afgestudeerde theatermakers. In het verleden hebben talloze theatergezelschappen hun kunsten laten zien op ‘dit rafelrandje van de stad’ en zijn er veel unieke voorstellingen en projecten geweest. De NDSM-werf is makkelijk te bereiken met de fiets, de pont, te voet, maar ook met de auto.

Lees ook:25e editie Over het IJ festival Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ Festival: 10 dagen avontuurlijk theater in Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2013 in Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>