Onze lieve brombeer Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn heeft genoeg van het rondtoeren, de files en diep in de nacht thuiskomen. Op zondag 7 december neemt onze lieve brombeer Dorrestein in Carré in Amsterdam afscheid van de grote theaters. De 68-jarige cabaretier heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan: naast cabaretier en tekstschrijver schreef hij kinderboeken en gedichten. Hij is beroemd om zijn hoogsteigen zwartgallige stijl. Hij schreef veel voor andere cabaretiers en voor de kinderserie Sesamstraat. Het betekent niet dat hij helemaal verdwijnt.

Op zijn afscheidsfeestje komen onder andere Erik van Muiswinkel, Maarten van Roozendaal, Mini & Maxi, Don Quishocking, Daphne Bunskoek en Katja schuurman. Er was ‘in de wandelgangen’ sprake van dat ook Adèle Bloemendaal zou komen, maar dat is nergens terug te vinden; misschien komt ze als grote verrassing? Voor de pauze speelt Dorrestein een verkorte versie van ‘Ruïnes’ en het beste uit ‘Cirkels’ en ‘Het naakte bestaan’. Na de pauze brengt hij ‘The Best of Dorrestijn’. De voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets: zie website.

Zondagavond 7 december staat Radio 2 van 18.00 tot 20.00 uur helemaal in het teken van Hans Dorrestijn. ‘Andermans Veren’ (AVRO). ‘Het Circus Jeroen Bosch’ (VARA) en ‘Volgspot’ (NCRV) brengen zijn werk, onder andere vertolkt door Adèle Bloemendaal, Don Quishocking, Jenny Arean, Aart Staartjes en Brigitte Kaandorp.

Lees ook:Amsterdam Kleinkunst Festival 2011
Lees ook:Première musical Hans en Grietje
Lees ook:MAX Christmas Proms in Jaarbeurs
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Haarlem Letterenloop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>