Droomvondst bij AVRO’s Kunst & Kitch

BreugelTijdens Kunst & Kitch is een schilderij ontdekt van de 16e-eeuwse schilder Pieter Breugel de Jonge (1564-1638). De eigenaresse van het schilderij liet het taxeren tijdens opnames van het AVRO programma. Haar man kocht het in 1950 bij een antiquair voor ongeveer gulden. De geschatte waarde is 80.000 tot 100.000 euro.


De deskundige die het tijdens de opnames taxeerde, noemde het ‘de vondst van de eeuw’. ‘Door de opstaande verf, die wordt veroorzaakt van het krimpen van het oude paneel, ben ik er zeker van dat het een origineel uit die tijd is’, zei hij. Het ronde schilderijtje van 17 centimeter doorsnee beeld een boerenechtpaar af, rustend bij een boom na het hooien. De handtekening van Beugel staat in de stam van de boom. De aflevering met deze ontdekking wordt in maart uitgezonden.

Lees ook:Tussen Kunst & Kitsch ontdekt Breughel
Lees ook:Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt
Lees ook:Doctor Who 50 jaar
Lees ook:Winter zet door: vorst en sneeuw verwacht
Lees ook:Rabo Ronde van Ridderkerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>