Zuiderzeemuseum Enkhuizen: ‘Overspoeld’ toont de stormvloed van 1916

In 2016 besteedt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen aandacht aan de watersnoodramp van 1916 in de tentoonstelling ‘Overspoeld‘. En dat niet alleen: huidig waterbeheer en waterbewustzijn komen ook aan bod. Vanaf zaterdag 26 maart - de dag voor pasen – lijkt het of een straat van het buitenmuseum – dat op deze dag na de winterstop weer opengaat – is overspoeld na een dijkdoorbraak. Wat daar het effect van is, laten we u graag aan den lijve ondervinden.

Als bezoekers betreedt je een rampgebied na een overstroming en krijg je een idee van de ravage en de stank. In het filmhuis draait de film ‘Overstromingen wereldwijd’. De tentoonstelling toont ook hoe we ons land op dit moment beschermen tegen water en tegelijkertijd plezier op het water beleven.  Precies een eeuw geleden werd het Zuiderzeegebied voor de laatste keer getroffen door een grote overstroming. De stormvloed van 1916 leidde uiteindelijk tot de aanleg van de Afsluitdijk en

Lees ook:Mega rampenoefening ‘Waterproef’
Lees ook:Smeltwater zorgt voor hoog Maaswaterpeil
Lees ook:‘David Bowie Is’ woensdag 5 november in dertien bioscopen van Pathé
Lees ook:Première Gooische Vrouwen – De Film
Lees ook:South Pacific in Omniversum Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>