Oktober: maand van de Geschiedenis 2015

IMG_20161016_152545Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland (2016: klik hier). ‘Wie zijn verleden kent, snapt meer van het heden’, is een gevleugelde uitspraak. Media, culturele, historische en toeristische instellingen slaan deze maand de handen ineen, rondom het thema ‘Tussen Droom & daad’. Woensdag 30 september is de opening van de maand in Beeld en Geluid in Hilversum.

De Maand van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en de Nacht van de Geschiedenis door het Rijksmuseum in Amsterdam, voor de vierde keer, op 31 oktober. De oudste stad van Nederland, Nederland, organiseer van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober 024 Geschiedenis, grote buur Arnhem op zaterdag 17 oktober de DAG van de Arnhemse geschiedenis. Op zondag 25 oktober wordt de winnaar bekend van de Libris Geschiedenis Prijs 2015.

Lees ook:Oktober – maand van de geschiedenis
Lees ook:Oktober: Maand van de geschiedenis – thema ‘Grenzen’
Lees ook:Oktober – Maand van de Geschiedenis
Lees ook:Maand van de Geschiedenis 2013
Lees ook:Oktober: Maand van de Geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>