Justerland Festival: geschiedenis Noord-Holland theatraal verbeeld

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In het weekend van 30 juni en 1 juli vindt het historische evenement Justerland Festival 2012 plaats in recreatiegebied Geestmerambacht te Noord-Scharwoude (ten noorden van Alkmaar). Justerland is een themapark dat in 2013 haar deuren opent. Onder meer zijn er een riddertoernooi, een Merovingische huwelijksceremonie uit de tijd van Karel de Grote, Vikingen, een kamp van eerste-eeuwse (west)Friezen, een Romeins legerkamp en IJzertijdkelten te zien. Tevens worden er theaterscènes opgevoerd over de opstand van de Friezen van het jaar 28 en de doop van koning Radboud die plaatsvond rond 714 (bron: persbericht).

Hiernaast zijn er verschillende levende geschiedenisgroepen aanwezig op het festival. Ambachtslieden laten op een historische markt hun kunsten zien en handelaren verkopen er hun waar. Eveneens staan historische instellingen en musea uit de regio op de markt. Het festivalterrein aan de Noordzijde van de grote plas in het Recreatiegebied Geestmerambacht is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Volwassenen betalen 2 euro entree, kinderen 1 euro. Parkeren is gratis.

Lees ook:Ravenstein bij Kaarslicht
Lees ook:Honderden mobieltjes gejat op Indian Summer Festival
Lees ook:Anton Pieck Parade en Kerstmarkt in Haarlem
Lees ook:Tot en met zondag 8 november: filmfestival InScience in Nijmegen
Lees ook:Filmfestival ‘Ambacht in Beeld’ in de Kromhouthal Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>