Woerdense Vakantieweek 2015

Locatie_Groene_HartTot en met zondag 22 augustus vindt de 62e Woerdense Vakantieweek plaats (2016: klik hier), met onder meer een kinderprogramma, de musical ‘Sneeuwwitje’, kinderspelen, de Hollandse Hitavond, de Theaterparade, een dance event en vuurwerk. In 1954 riep de toenmalige burgemeester de plaatselijke verenigingen op om samen rond de tafel te zitten om een feestweek te organiseren, aan het eind van de zomervakantie.

Zie ook: Woerdense Kaaszomerweken

De vakantieweek was een voortzetting van een al bestaande traditie: de festiviteiten rond 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina. Zo waren de gekostumeerde optocht en de lampionnenoptocht onderdeel van de feestweek. In de loop der jaren kwamen er nieuwe activiteiten: optredens van artiesten uit binnen- en buitenland, jeugdkoninginnen en hun hofdames, in 2003 werd de mascotte Woerdy gelanceerd en in 2013 haalde de Vakantieweek het Guinness Book of Records met de grootste kaasfondue ter wereld. In 2014 kwam er FRESH! voor kinderen van 10 tot 16 jaar en Kids Adventures.

Lees ook:Woerdense Vakantieweek – sinds 63 jaar als laatste week zomervakantie
Lees ook:Woerden: Historische Kaasmarkt en de Woerdense Vakantieweek
Lees ook:Woerdense vakantieweek 2014
Lees ook:Woerdense Vakantieweek
Lees ook:Historische Kaasmarkt sluit Woerdense Kaaszomerweken af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>