Anton Pieckparade 2011 Haarlem

Zaterdag 10 december 2011, de dag voor de jaarlijkse grote Kerstmarkt van Haarlem, is het Warmoeskwartier en de Oude Groenmarkt het domein van de achtste editie van de Anton Pieckparade (2014: klik hier), een festival gebaseerd op de tijd rond 1900 in de ogen van Anton Pieck (1895-1987). Deze kunstenaar en ontwerper van de sprookjestuin van de Efteling, werkte jarenlang als tekenleraar op een school in Overveen, ten westen van Haarlem.  

Winkeliers en horeca in het Warmoeskwartier, de straatjes direct achter de Grote Bavo kerk aan de Grote Markt, organiseren het historische festival met 19e-eeuwse figuren en oude ambachten. Circa 120 mensen in de winkels, etalages en op straat spelen hun rol; dit jaar zijn onder andere een paar door Anton Pieck geïllustreerde sprookjesfiguren te  ontdekken, zoals Dorenroosje, de boze Stiefmoeder van Sneeuwwitje en Roodkapje. Ook dit jaar is de Living History Kennemerland van de partij met een kort toneelstuk, Jannes de Goochelaar loopt rond en Poppentheater Stromboli biedt de kleintjes vertier van Jan Klaassen en Katrijn. De Parade vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Anton Pieck Parade en Kerstmarkt in Haarlem
Lees ook:Anton Pieckparade in Haarlem
Lees ook:Anton Pieck in ‘De Hallen’ Haarlem
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>