Stadsfeest Doetinchem 2011

Woensdag 31 augustus tot en met zondag 4 september 2011 beleeft Doetinchem de 25e editie van het Stadsfeest Doetinchem, ‘hét festival van de Achterhoek’, aldus de website (2013: klik hier). Het is het grootste gratis evenement en uitgegroeid tot ‘ een van de mooiste festiviteiten van deze regio’. Nieuw dit jaar is de Park Parade: het Mark Tennant Park is toegevoegd als nieuwe locatie.

Het park fungeert op vrijdag, zaterdag en zondag als bruisend middelpunt. Het Kerkpodium in de Grutstraat is wegens veiligheidsredenen vervallen: het poppodium in het park komt ervoor in de plaats. Daarnaast zijn er circus- en theateracts en ‘Picknick in het Park’. Stadsfeest Doetinchem is er voor iedereen. Artiesten en gezelschappen uit de regio en binnen- en buitenland geven voorstellingen op het centrale Simonsplein, dat grotendeels is overkapt, op verschillende podia in het Mark Tennant Park, de Veentjes en tijdens Bleekpop op zaterdag. Dat festival dankt zijn naam aan De Bleek bij de Oude IJssel, waar het van 12.00 uur tot middernacht plaatsvindt. Woensdag opent het Stadsfeest met een opvoering van de rockmusical ‘The Wall’  op het Simonsplein (hiervoor wordt entree geheven: tien euro). Donderdag is dit plein het decor voor Dancetour. Zaterdag zijn er optredens van onder meer Krystl en Ben Saunders & Band. Zondag treedt onder andere Wolter Kroes & Band op, vindt Picknick in het Park plaats en het festival vanaf circa 21.45 uur afgesloten met vuurwerk op De Bleek.

Lees ook:Stadsfeest Doetinchem
Lees ook:Stadsfeest Doetinchem 2012
Lees ook:Stadsfeest Doetinchem 2010
Lees ook:Muziekfestival Doetichem Live
Lees ook:Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>