De disco is out

De disco is out: steeds meer discotheken gaan over de kop. De tijden van discotheken, waar tieners zich de hele week op verheugden om dat weekend naartoe te gaan, zoals fraai verbeeld in de 70er jaren film ‘Saturday Night Fever’, zijn voorbij. Waren er in de jaren ’80 en ’90 meer dan400 disco’s in het hele land nu zijn dat er nog maar 243.  Dat meldt het nieuwsprogramma Eenvandaag op woensdag. Volgens Jeroen van Broekhoven, disco-eigenaar en woordvoerder van Horeca Nederland, zijn er meerder oorzaken. ‘Jongeren gaan zo hard tegenwoordig’, zegt hij. Dat maakt het voor eigenaren steeds moeilijker om op trends in te spelen.

 

Banken zijn er op dit moment niet bepaald happig op om horecazaken geld te lenen om te investeren. Daarnaast hebben discotheken veel concurrentie van zuipketen: bijvoorbeeld schuren op het land, waar tieners samenkomen en zich goedkoop vol laten lopen.

Lees ook:Almere mogelijk nieuwe plek Politiemuseum
Lees ook:Roken, waar mag het nou eigenlijk wel?
Lees ook:Leegloop horeca door rookverbod
Lees ook:Kerstavond in Nederland
Lees ook:Olympische Spelen, China en Tibet: protest groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>