Arnhems Zomercarnaval Rio aan de Rijn gaat niet door

Rio aan de Rijn in Arnhem, het tweede grote zomercarnaval in ons land, gaat dit jaar niet door. Het festijn stond op de agenda van 18 tot en met 20 augustus 2011. De organiserende stichting is er niet in geslaagd voldoende middelen bijeen te brengen voor ‘een feestelijk, onbezorgd en veilig evenement’. Een criminele afrekening tijdens Rio 2010, waarbij een dode viel, nekt het festival (bron: persbericht).

 

De gebeurtenissen van vorig jaar dwongen de organisatie extra maatregelen te nemen, maar vond er geen geld voor. Ook de bemanning leverde problemen op. ‘Als we moeten inkopen wat nu nodig wordt geacht, blijft er niets over voor het feest zelf’, zegt een woordvoerder. De organisatie beraadt zich op de toekomst van het multiculturele evenement. Rio aan de Rijn zou voor de tiende keer plaatsvinden en was vooral bekend door een parade door de binnenstad met tientallen – vooral Caraïbische – groepen. Op de pleinen in de binnenstad was muzikaal vertier. Het (gratis) festival trok jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers.

Lees ook:Schietpartij verpest Rio aan de Rijn in Arnhem
Lees ook:Oktoberfest Den Haag gaat niet door: gemeente weigert vergunning
Lees ook:NS begint met anonieme ov-kaart
Lees ook:Avifauna dicht vanwege vogelgriep
Lees ook:Smartlappenfestival Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>