Enkhuizen bij Kaarslicht 2010

Zaterdag 18 december 2010 vindt voor de 12e keer Enkhuizen bij Kaarslicht plaats (2013: klik hier). Een deel van het stadje, het oude visserskwartier ‘Het Suud’, wordt verlicht met duizenden kaarsen en waxinelichtjes. Op zes plekken langs de route zijn inloopconcerten, waaraan 18 grote en kleine koren en muziekensembles meewerken. Nieuw is de acapellagroep Reuring, die in het Stadhuis optreedt. Daar wordt het evenement om 18.50 uur op de stoep geopend. Thema dit jaar is kleur.

 

‘Het is verbazingwekkend wat de bewoners bedenken om hun huis sfeervol te verlichten, soms subtiel, maar soms ook uitbundig’, meldt de aankondiging. De kerstman en de arrenslee ontbreken niet en bij de Dromedaris vindt een acrobatisch schouwspel plaats. Het Enkhuizer koor sluit de avond af in de Zuiderkerk met een optreden van 20.45 tot 21.30 uur. De route is autovrij en de toegang is gratis. Sprookjeswonderland is ook dit jaar omgetoverd tot een Sprookjeswinterland, met een kabouterdorp, winterdecoraties, dobberbootjes. Het Zuiderzeemuseum organiseert zaterdag en zondag voor de tweede keer een winterfair van 12.00 tot 18.00 uur, met marktkramen, workshops kerstversiering maken en paling bereiden, op zaterdag een stamppottenbuffet en op zondag een kerstbrunch.

Lees ook:Enkhuizen bij Kaarslicht
Lees ook:Enkhuizen bij kaarslicht 2013
Lees ook:Tiende editie van Buren bij Kaarslicht
Lees ook:Thialf sluit seizoen af met nostalgisch paardenspektakel
Lees ook:Buren bij Kaarslicht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>