Première ‘Sint’ in Muziektheater Amsterdam

IMG_20160505_142426Met het Sinterklaasfeest heeft hij niet zoveel, maar een komische horrorfilm was het hem wel waard: de film ‘Sint’ van filmmaker Dick Maas gaat woensdag 3 november 2010 in première. Niet in een reguliere bioscoop, maar het Amsterdamse Muziektheater, dat zich voor het eerst leent voor een filmpremière. Net als Sinterklaas, arriveren de hoofdrolspelers woensdagavond per boot bij de Stopera. In de film is de goedheiligman allesbehalve een veelgeprezen kindervriend: Huup Stapel kroop in de huid van een uit de dood herrezen bisschop die gruwelijk met kinderen omgaat (klik hier voor de trailer).

Tegen AT5 zei Maas het Sinterklaasfeest ‘veel te commercieel’ te vinden, ‘en het is zo’n gedoe omdat je kinderen voor de gek moet houden.’ Gedoe was er ook rondom zijn reclamemateriaal. Een op posters afgebeelde griezelsint zou de tere kinderzieltjes schaden: dat vond filmmaker Johan Nijenhuis. Hij wilde een verbod op het affiche in openbare ruimtes, maar de Reclame Code Commissie oordeelde dat ze mochten blijven hangen. Nijenhuis gaat komende donderdag in hoger beroep. De film is overigens bestemd voor 16 jaar en ouder. ‘Sint’ beleefde als het ware alvast een voorpremière in het Vlaamse Brugge, als openingsfilm van het Razor Reel Film Festival. Maas was zelf aanwezig en zei tevreden te zijn: ‘Het publiek lachte en sprong een keer of vijf van schrik uit de stoelen.’ Het is de negende film van Dick Maas, die  onder meer ‘De lift’ ‘Flodder’, ‘Amsterdamned’ en ‘Moordwijven’ maakte. ‘Sint’ draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Sint – nieuwe horrorfilm van Dick Maas
Lees ook:Griezelen tijdens Imagine Amsterdam
Lees ook:Jaarbeurs: Zapp Sinterklaasfeest 2017
Lees ook:Première Ushi Must Mary
Lees ook:Sint Piter in Grou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>