Cinekid Filmfestival 2010

Woensdag 20 tot en met vrijdag 29 oktober 2010 vindt de 24e editie plaats van Cinekid, het internationale film, televisie -en nieuwe mediafestival voor de jeugd, op 32 locaties in Nederland (editie 2012: klik hier). De hoofdlocatie is de Amsterdamse Westergasfabriek. Woensdag 13 oktober opende Cinekid in Tuschinski Amsterdam met de wereldpremière van ‘Briefgeheim’. Wat ooit begon als bescheiden filmfestivalletje voor kinderen in de herfstvakantie, groeide uit tot ‘een solide organisatie die het hele jaar activiteiten ontplooit op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor kinderen’, aldus de website. Kinderen brengen steeds meer tijd door met visuele media. Cinekid wil de kwaliteit ervan bevorderen en kinderen actief betrekken bij de media.

Naast films en televisie (met een apart programma voor de 12-plusser) is er ook dit jaar weer een Medialab op het Amsterdamse Westergasterrein: een hal vol met workshops met de nieuwste snufjes. Tijdens het festival worden verschillende prijzen uitgereikt: de Cinekidleeuwen voor de beste kinderfilms en de Cinekid Kinderkast televisieprijzen. De winnaars worden donderdag 22 oktober tijdens de prijsuitreiking van Cinekid bekendgemaakt. Voor professionals zijn er verschillende workshops. seminars, expert meetings en borrels.

Lees ook:Cinekid viert jubileum met rouwrand
Lees ook:Cinekid Filmfestival
Lees ook:Cinekid Festival 2017
Lees ook:Zaterdag 17 oktober begint het Cinekid Festival
Lees ook:Cinekid Filmfestival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>