Vlietdagen in Leidschendam/Voorburg

Leidschendam en Voorburg beleven van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2009 de Vlietdagen, een driedaags evenement met onder andere een historische vloot, een gondelvaart, culinaire dinertochten, waterspektakel, Romeinen en feesten in sporthal de Fluit, met optredens van onder andere  Jan Smit, Girls Wana Have Fun en Belle Perez. De toegang is gratis, maar voor de feestavonden niet: zie website.

Vrijdag komen de boten aan in Voorschoten en meren af in de Molensloot in het centrum, opent de burgemeester de Vlietdagen om 19.15 uur, landen Skydivers op de rivier, zijn er drakenbootraces en ’s avondsfeest in de Fluit. Zaterdag staat op de Damlaan de hele dag de Groene Hart markt, Leidschendam-Voorburg Leeft achter het raadhuis, bivakkeren Romeinen in park Vreugd en Rust, is ereen modeshow in de Herenstraat in Voorburg en vindt op de Vliet bij de sluis een waterspektakel plaats. ’s Middags vaart de Historische Vloot binnen en is er een vlootschouw bij Molen de Salamander.

Carnavalsvereniging De Damzwabbers wisselt zaterdag vanaf 10.00 uur de spijkerbroek om voor een groene cape voor het oud-Leidschendamse cape-hangen. Ieder uur wordt diegene die het langst kan blijven hangen, bekroond met een prijs. ’s Avonds zijn er twee culinaire dinertochten op het water, een gondelvaart, om 21.30 uur een prijsuitreiking en aansluitend vuurwerk vanaf sportpark Wilhelminus. In de Fluit is het tot 02.00 uur feest met onder andere Belle Perez en Jan Smit. Zondagochtend biedt het gemeentebestuur een stadsontbijt aan in Park Vreugd en Rust en is er een koffieconcert in de Fluit. Daarna een waterspektakel, demonstraties drakenbootvaren en vanaf 12.00 uur vertrekt de Historische Vloot. In de Herenstraat staat de Oldtimer autoshow en zijn de winkels. Het evenement wordt om 16.30 uur afgesloten meteen Korenpresentatie tot 20.00 uur in de Fluit. Het Shantykoor Midscheeps treedt op in de Damstraat en aan de Sluiskant; om 19.30 uur schepen de koorleden in aan de Delftsekade en varen zingend mee tussen de boten van de Gondelvaart naar de Voorburgse Haven. Zondag zorgt het Shantykoor voor muziek bij het Stadsontbijt.

Lees ook:Lichtjesavond 2011 Broek op Langedijk
Lees ook:Havendag Oudewater
Lees ook:Gondelvaart en Venezia del Nord in Appingedam
Lees ook:Gondelvaart Giethoorn 2011
Lees ook:Damster Stadsfeesten en Gondelvaart Appingedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>