Lichtjesavond 2011 Broek op Langedijk

Vrijdagavond 12 augustus 2011 is Broek op Langedijk (2013: klik hier) het decor van de jaarlijkse sprookjestocht van verlichte boten, tijdens de Langedijker Lichtjesavond, een traditie die ieder jaar veel publiek trekt. Duizenden waxinelichtjes en lampjes veranderen Museum BroekerVeiling in een compleet sprookjespaleis, waar rond 22.00 uur de al even feeëriek verlichte en versierde boten passeren.

De vloot vertrekt om 20.30 uur vanaf de Machinesloot bij de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude en vaart richting museum. Het water is voor niet-deelnemers afgesloten van 20.00 tot 22.30 uur. Het museum is vanaf 19.00 uur open (entree twee euro); vanaf het terras op het verlichte buitenterrein is de varende vloot goed te zien. De visroker verkoopt zijn specialiteit en er zijn veilingen in het afmijnlokaal uit 1912. Rond 21.00 en 23.00 uur zingt het shantykoor de Zâalnêeden uit Egmond zeemansliederen. Om 23.00 uur worden in het museum de prijzen uitgereikt voor de mooist en origineelst versierde boten. Ook café marktzicht organiseert verlichte feestelijkheden.

Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk
Lees ook:Lichtjesavond Langedijk Waterrijk
Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk
Lees ook:Langedijker Lichtjesavond
Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>