Rio aan de Rijn in Arnhem

Donderdag 20 augustus 2009 barst in Arnhem het driedaagse spektakel Rio aan de Rijn los. Door gebrek aan sponsoren moet Rio het dit jaar doen zonder Janplaats Dansplaats. De horeca aan het plein haakte door de kredietcrisis af: dit jaar geen exotische markt en geen openlucht salsabal. Vrijdag staat het programma vanaf 18.00 uur in het teken van Latin Loves Live. Op zaterdag is de Korenmarkt met drie podia vanaf 14.00 uur één grote dansvloer. Hoogtepunt van Rio is op zaterdag de Bonte Parade op zaterdag, wanneer twintig carnavalsgroepen uit het hele land, vijf salsabands en drie orkesten op geluidswagens door de stad trekken. Na Rotterdam heeft Arnhem de tweede straatparade in ons land. Die start om 14.00 uur en komt tegen vieren op de Markt aan.

 

Rio aan de Rijn begint donderdag met een Jump Up op het Jansplein, die vanaf half acht door de binnenstad van Arnhem trekt. Die tocht os ook het afscheid van Miss Rio 2008. De avond erop wordt in club MAXbrothers de nieuwe Miss gekozen. Zaterdag staan er drie podia op de Korenmarkt. Zaterdag zijn naast de Korenmarkt nog twee feestlocaties: de Pauwstraat Rio Party van 16.00 tot 23.00 uur met muziek, hapjes en drankjes en het Aemstelplein (onderaan de Kortestraat) met tussen 14.00 en 19.00 uur live Nederlandstalige muziek. Arnhem treft het: werd de stad al uitverkozen tot ‘beste binnenstad van Nederland’, dit jaar volgde de uitverkiezing tot beste evenementenstad van Nederland. Arnhem neemt de titel over van Rotterdam, mede door toedoen van het zomercarnaval Rio aan de Rijn, één van de vier jaarlijkse evenementen in de Rijnstad.

Lees ook:City of Dance Middelburg 2012
Lees ook:De allereerste Koningsnacht – gratis feesten
Lees ook:Arnhem World Statues Festival
Lees ook:Sinterklaas 2015: de intocht in grote steden in Nederland op een rij
Lees ook:Arnhem TOP2000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>