Amsterdam Fantastic Film Festival heet nu Imagine

Van donderdag 16 zaterdag 25 april is het griezelen geblazen op Imagine, de nieuwe naam voor het jaarlijkse Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF; editie 2012: klik hier). Voor de 25e keer worden in Pathé Tuschinski in Amsterdam tien dagen horror -en fantasiefilms vertoond: van sience fiction tot cult, van anime tot fantasy, van horror tot experiment. Sinds 1990 bepaalt het publiek de winnaar van de Silver Sreem Award en sinds 2001 maakt een vakjury uit de nominaties voor de Zilveren Méliès, de prijs van de European Fantastic Film Festival Federation (EFFFF) voor de beste Europese fantastische film op Imagine. In 2006 kwam daar de Black Tulip bij: de eigen juryprijs van het festival voor de beste lange speelfilm van het festival. Alle winnaars worden bekendgemaakt op de slotavond, op zondag 25 april.

Vijfentwintig jaar geleden werd in het Amsterdamse Alhambra Theater aan de Weteringschans (dat helaas plaats moest maken voor luxe appartementen) met het eerste Weekend of Terror de basis gelegd voor Imagine. In de loop der jaren werd het ‘fantastische’ aanbod meer divers en verfijnde de smaak van het publiek. Een feestje voor horrorliefhebbers groeide uit tot een breed georiënteerd ‘fantastisch’ festival: een volwassen speler in het festivalcircuit, met awards en een officiële erkenning van boenaf, door een structurele vierjarige subsidie van het Ministerie van OC&W en van de Gemeente Amsterdam. Sinds 2000 kunnen de kinderen van 3 tot en met 12 jaar terecht op het Fantastische Kinderfilmfestival: een (educatief) jeugdprogramma dat kinderen op een speelse manier laat kennismaken met film en filmproductie.

Lees ook:Griezelen tijdens Imagine Amsterdam
Lees ook:Imagine Film Festival 2012 Amsterdam
Lees ook:Imagine Film Festival in EYE
Lees ook:Griezelen op Fantastic Film Festival in Amsterdam
Lees ook:Het Fantastisch Kinder Film Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>