Mosseldag Yerseke

Al meer dan 50 jaar staat één dag per jaar in het teken van de mossel in Yerseke: de Mosseldag op zaterdag 16 augustus 2008 (2013: klik hier). Yerseke is hét mosselcentrum aan de Oosterschelde en bruist vrijdag en zaterdag van activiteiten. Dit jaar dreigde het feest niet door te gaan, omdat de mosselsector in het nauw zit. Het feest komt er wél, maar mosselkwekers grijpen de kans om met ludieke acties hun grieven te uiten. Zo zullen de schepen dit jaar niet versierd zijn, maar ‘gepast’ aangekleed en is er een protestvaart. Kinderen zullen minister Verburg van Landbouw en Visserij een zwarte en een witte roos geven, die staan voor hoop en verdriet.

 

Bezoekers kunnen mosselen eten voor twee euro per portie, meevaren op aangeklede mossel-kotters, de braderie langs de haven, de kindervrijmarkt en de kermis afstruinen. Er komen straatartiesten en een taptoe. Het Zoutwatertheater verzorgt een optreden, afgestemd op de huidige situatie in mosselland. De beroemde Belgische tv-kok Felix Alen demonstreert een aantal van zijn fijne recepten. Vrijdagavond vindt op de Koningin Julianahaven het popconcert ‘Watch Out’ plaats en zaterdagavond Mosselrock. De dag wordt in deze haven afgesloten met vuurwerk.

 

 

 

Lees ook:Mosseldag Yerseke 2013
Lees ook:Mosseldag Yerseke
Lees ook:Mosseldag Yerseke
Lees ook:Mosseldag Yerseke 2017
Lees ook:Mosseldag 2014 Yerseke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>