Mosseldag Yerseke 2017

Zaterdag 19 augustus beleeft Yerseke haar jaarlijkse Mosseldag. Yerseke en mosselen zijn al sinds tientallen jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Zeeuwse vissersplaatsje op Zuid-Beveland, aan de oevers van de Oosterschelde is hét mosselcentrum van Nederland. Al meer dan vijftig jaar is de derde zaterdag in augustus Mosseldag, met braderie, kermis, een vlootschouw, taptoe en afsluitend vuurwerk. 

Verder zijn er allerlei doe-activiteiten voor kinderen op het havenplateau, oude ambachten, infostands, rondvaarten en zeiltochten op authentieke vissers- en zeilschepen, een demo-rondvaart naar oester- en mosselpercelen in de Oosterschelde en kunnen tegen een kleine vergoeding mosselen worden gegeten (zolang de voorraad strekt). De Vlootschouw en het Admiraalzeilen starten om 14.00 uur, de Taptoe op he thavenplateau om 19.30 uur en het vuurwerk om 22.00 uur.

Mosselteelt vindt grotendeels plaats in de Waddenzee, maar de kweekpercelen liggen in de Oosterschelde. De jonge mosselen zijn gevoelig voor storm: daarom wordt het mosselzaad in de beschutte Oosterschelde uitgezet. De volgroeide mosselen komen ieder jaar in Yerseke aan en worden geveild op de enige mosselveiling van ons land.

Lees ook:Mosseldag 2016 in Yerseke – zaterdag 20 augustus
Lees ook:Mosselfeesten Yerseke 2015
Lees ook:Mosseldag Yerseke 2013
Lees ook:Mosseldag Yerseke
Lees ook:Mosseldag Yerseke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>