Verlichte Gondelvaart Aldeboarn – één van de grootste evenementen in Friesland

Friesland-Position[1]Het dorp Aldeboarn, onderdeel van de gemeente Heerenveen, is vrijdag 28 augustus in de ban van de jaarlijkse Verlichte Gondelvaart (2016: klik hier). Het evenement is met 8.000 tot 10.000 bezoekers een van de grootste evenementen in de provincie Friesland en bestaat sinds 1945. ‘Verlichte gondels’ is een understatement: het Gondelvaart telt vijftien drijvende objecten die stuk voor stuk ‘bijna volledige theaterproducties’ zijn.

De drijvende voorstellingen kunnen tot 8 meter hoog zijn en beslaan soms meer dan 100 vierkante meter. Op elke gondel worden scenes gespeeld met acteurs. Omdat de gondels voorbijvaren, kan elke voorstelling maar drie minuten duren. de stoet vaart door de rivier De Boarn over een lengte van 2 kilometer. Om 17.00 uur begint de Grote jaarmarkt, om 21.00 uur de Gondelvaart en als afsluiting is er vanaf 122.30 feest met onder meer ‘Drukwerk’. Voor de dorpsbewoners zelf is er van donderdag tot en met zondag van alles te beleven.

Lees ook:Verlichte gondelvaart Aldeboarn (Heerenveen) op vrijdag 26 augustus
Lees ook:Verlichte gondelvaart in Belt-Schutsloot (de Wieden)
Lees ook:Gondelvaart Giethoorn 2011
Lees ook:Gondelvaart op wielen van Drogeham
Lees ook:Verlichte gondelvaart Giethoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>