Verlichte gondelvaart in Belt-Schutsloot (de Wieden)

@Erik Feenstra

Donderdag 15 tot en met zondag 19 augustus is het feest in het Overijsselse waterdorp Belt-Schutsloot in de Wieden, in de gemeente Steenwijkerland. Donderdag start de kermis. Vrijdag 12 augustus vindt voor de 78e keer de verlichte gondelvaart plaats, met entertainment en verlichte tuinen langs het water (tickets: zie website).

Wat in 1938 begon als dorpsfeestje met eenvoudige aangeklede gondels, groeide uit tot een landelijk evenement met meer dan tienduizend bezoekers. De gondels zijn tegenwoordig indrukwekkende drijvende creaties met muziek en figuratie. dew verlichte tuinen langs het parcours verhogen de sprookjesachtige sfeer. De vaart wordt afgesloten met spetterend vuurwerk. Vrijdag- en zaterdagavond is het feest in de feesttent. Zaterdag zijn er Kinderspelen plaats en vindt om 14.30 uur de prijsuitreiking plaats van de gondelvaart en de verlichte tuinen.

Lees ook:Gondelvaart Giethoorn 2011
Lees ook:Verlichte Gondelvaart Aldeboarn – één van de grootste evenementen in Friesland
Lees ook:Verlichte gondelvaart Aldeboarn (Heerenveen) op vrijdag 26 augustus
Lees ook:Zaterdag 27 augustus: Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Verlichte Gondelvaart van Giethoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>