Heideweek Ede – 18 t/m 26 augustus

Vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus beleeft Ede de Heideweek, de jaarlijkse feestweek voor jong en oud in de laatste volledige week van augustus. In 1935 werd de week voor het eerst georganiseerd, met als doel om meer toeristen naar Ede te trekken. De Heideweek werd tot 1939 ieder jaar georganiseerd, tussen 1946 en 1977 af en toe en 1977 weer ieder jaar. De Heideweek is met ruim 175.000 bezoekers één van de grootste evenementen in Gelderland.

Zie ookBallonfiësta Barneveld

Sinds 1935 wordt voor de week begint een heidekoningin gekozen met de naam Calluna; sinds 1975 is daar een heideprinses  aan toegevoegd met de naam Erica (dopheide). Traditiegetrouw overhandigt de burgemeester vrijdagavond de sleutel van de stad over aan de heidehoogheden. Zaterdagavond vindt de Heide-optocht plaats. Verder zijn er uiteenlopende evenementen in Ede en de andere dorpen in de gemeente, zoals sportwedstrijden, een Korenfestival, ‘Feel the Beat’ met dj’s op de markt, een Drive-in Filmavond, een Kindermiddag, het Paarse Hartenfeest (voor verstandelijk gehandicapten), een Seniorenavond, Heideweek Culinair en de Slotavond.

Lees ook:Heideweek Ede – vrijdag 19 t/m zaterdag 27 augustus
Lees ook:Heideweek Ede 2014
Lees ook:Tachtig jaar Heideweek in Ede
Lees ook:Vlissingen viert 700 jaar stadsrechten
Lees ook:Vierdaagse Apeldoorn 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>