Vlissingen viert 700 jaar stadsrechten

Donderdag 2 april is het precies 700 jaar geleden dat Vlissingen stadsrechten kreeg. Het wordt de aftrap van een feestjaar, waarin tot december allerlei evenementen staan gepland. Een van de hoogtepunten belooft Vlissingen Maritiem 2015 te worden, 28 tot en met 30 augustus, met een Sail-in op 29 augustus door het Kanaal door Walcheren en de dag erop een Sail-out.

Op 2 april wordt om 9.55 uur op het Scheldeplein afgeteld naar 10.00 uur. Burgemeester Demmers ontvangt om 14.00 uur de Markies en de Markiezin van Vlissingen op het Arsenaalplein en overhandigt hen de sleutel van de stad. Aan de sleutel zit een Vlissingen 700 sleutelhanger, die tussen 14.00 en 14.30 uur op het plein aan iedereen wordt uitgedeeld. Er wordt ook een jubileumspeld uitgegeven, voor 2 euro te koop bij de VVV Vlissingen (Spuistraat 46).

Het markiezenpaar loopt langs verschillende optredens via het Dijktheater en het Ruyterplein naar het Bellamypark. In het park zijn van 15.00 tot 17.00 uur gratis activiteiten voor kinderen. Om 15.30 uur start het Jubileumsfeest in de Sint Jacobskerk. De eerstkomende evenementen: Zaterdag 4 april sloeproeiwedstrijd ‘Boulevard-race’, paasmaandag de viering van het Vlissings Verzet en op Koningsdag 27 april een grote taptoe.

Lees ook:Onderstroom Festival Vlissingen 2012
Lees ook:Sail de Ruyter Zeeland in Vlissingen
Lees ook:Midzomernachtmarkt, vuurwerk en zingen in Vlissingen
Lees ook:Jazz by the Sea 2010 op Walcheren
Lees ook:Evenaar Festival Almere Buiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>