Winterparade en WinterWelVaart in Groningen

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 december 2013 staat Groningen voor de zevende maal in het teken van WinterWelVaart, een gratis maritiem winterevenement in de binnenstad (2014: klik hier). Er liggen tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en de Oosterhaven, er is een kerstmarkt en er zijn voorstellingen, concerten, proeverijen en kinderactiviteiten. Galeries organiseren de Kunstroute en het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gratis geopend. Ook het winkelpubliek komt niks tekort in de stad Groningen, met straattheater, kerstkoren, demonstraties van ijssculpturen, kinderactiviteiten en de Winterparade op vrijdag 20 december, vanaf 15.00 uur op het Waagplein.

Op de Hoge en Lager ter A staat een kerstmarkt met houten kraampjes en houten huisjes: vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In het Oude Postkantoor aan de Munnikeholm is de kerstmarkt Happy Christmas te vinden. Aan boord van schepen en op de wal van de Hoge en Lage ter A en de Noorderhaven vormen beeldend kunstenaars de kunstroute Sterrenbeeld. Op het Waagplein staat de ijsbaan tot en met 5 januari. Een ander hoogtepunt tijdens de kerstvakantie is de 51e editie van het jaarlijkse Schaakfestival, van 21 tot en met 30 december.

Lees ook:WinterWelVaart 2012 in Groningen
Lees ook:WinterWelvaart Groningen 2011
Lees ook:WinterWelVaart Groningen 2014
Lees ook:WinterWelVaart Groningen en Winschoten
Lees ook:WinterParade 2014 in Zuiderkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>