WinterWelVaart Groningen en Winschoten

Vrijdag 18 tot en met zondag 18 december staat Groningen voor de tiende maal in het teken van WinterWelVaart, een  gratis maritiem winterevenement in de binnenstad. Historische schepen leggen aan in de historische binnenstad: aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Op 28 december is Winschoten aan de beurt. Doel is om ‘op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en de provincie Groningen levend te houden.’

De schepen zijn gratis te bekijken en aan boord zijn bijzondere activiteiten, theater en muziek. Aan wal is ook volop te beleven, zoals kindervertier en een kerstmarkt met houten huisjes en kraampjes, snuisterijen en culinair genot. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gratis open, met vanaf 17 december de nieuwe tentoonstelling ‘Land van Belofte – Prostitutie in het A-kwartier’. Museumschip ‘EMMA’ maakt tochtjes over het water langs de historische schepen. Het festijn is vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 24.00 uur te bezoeken, zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Ook van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december vindt in Groningen het ‘horizonverruimend Winterlichtfestival’ OrbitFest plaats. Aan de voet van de Martinitoren – op de Grote Markt – staat tot en met 6 januari een overdekte ijsbaan. Een ander hoogtepunt tijdens de kerstvakantie is de 51e editie van het jaarlijkse Schaakfestival, van 21 tot en met 30 december.

Lees ook:WinterWelVaart Groningen 2014
Lees ook:WinterWelVaart 2012 in Groningen
Lees ook:Winterparade en WinterWelVaart in Groningen
Lees ook:WinterWelvaart Groningen 2011
Lees ook:Vreeswijk bij Kaarslicht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>