Deventer Boekenmarkt 2013

Zondag 4 augustus 2013 wordt voor de 25e keer de Deventer Boekenmarkt gehouden (2014: klik hier). Wat in 1989 begon met 100 kramen, groeide uit naar de grootste jaarlijkse gratis boekenmarkt van Europa met in totaal 878 kramen, een lint van zes kilometer door de historische binnenstad. Het is naast Deventer op Stelten een van de grootste jaarlijkse evenementen in de stad. Naar verwachting komen er 125.000 bezoekers op af. Thema dit jaar is ‘Zonder banaan geen boekenmarkt – ode aan de bananendoos’. De boekenmarkt gebruikt veel bananendozen om alle boeken naar Deventer te krijgen. Er staat een 5 meter hoge bananenpoort, cabaretiers zingen liedjes over de vrucht, er is een ludieke bananendarkroom en er zijn bananenhapjes.

De markt begint om 9.30 uur, maar de eerste bezoekers struinen al  om 7.00 uur door Deventer. Daarnaast is er een  programma met muziek,  straattheater, exposities en cultuur en is het het koopzondag in de binnenstad.

 

Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2009
Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2010
Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2015
Lees ook:Deventer Boekenmarkt: de grootste van Europa
Lees ook:Deventer Boekenmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>