Deventer Boekenmarkt 2010

Zondag 1 augustus 2010 wordt voor de 22e keer de Deventer Boekenmarkt gehouden. Wat in 1989 begon met 100 kramen, groeide uit naar de grootste jaarlijkse gratis boekenmarkt van Europa met in totaal 878 kramen, een lint van zes kilometer lang de IJsselkade en op de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe markt. De markt begint om 9.30 uur, maar de eerste bezoekers struinen al  om 7.00 uur door de Hanzestad. De markt duurt tot 17.30 uur. Het aanbod omvat poëzie, literatuur, kinderboeken, strips, sport, ‘themaboeken’, kunst en topografie. Daarnaast is er een  programma met muziek,  straattheater, exposities en cultuur. Ook is het koopzondag in de binnenstad.

Bij de Centrale Bibliotheek zijn verschillende activiteiten, zoals het Vertelfestival en vanaf 13.00 uur de Denventter Schrijversmarkt. In de Grote of Lebuïnuskerk is van 11.30 tot 17.00 uur de manifestatie ‘Het Boek der Boeken’ over de Bijbel, na een oecumenische kerkdienst (vanaf 10.00 uur) met medewerking van Huub Oosterhuis. In de Bergkerk zijn portretschilderijen te zien van Loes Enklaar en Hans Bosman. Galerie de Kunsten biedt een tentoonstelling met bijzondere boekobjecten. De boekenmarkt is op loopafstand van het station Deventer CS. De NS zet zondag extra lange treinen van en naar Deventer in. De avond ervoor, zaterdag 3 juli, vindt in de middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde Het Tuinfeest plaats, het vermaarde poëziefeest met meer dan dertig dichters.

Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2009
Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2013
Lees ook:Deventer Boekenmarkt 2015
Lees ook:Deventer Boekenmarkt: de grootste van Europa
Lees ook:Deventer Boekenmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>