Nationale Tulpendag: gratis tulpen plukken op de Dam

Zaterdag 19 januari 2013 is de Dam in Amsterdam opgesierd met tulpen, die bezoekers gratis mogen plukken, op de Nationale Tulpendag, de aftrap van het tulpenseizoen (2015: klik hier). Net als vorig jaar leggen Nederlandse kwekers een tuin op de Dam aan met 200.000 tulpen, te bezoeken van 13.30 tot 18.00 uur. Om 13.15 uur mikt de organisatie op een record door met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd ‘Tulpen uit Amsterdam’ te zingen.

De Nederlandse kwekers hebben er vertrouwen in en verwachten dit seizoen een omzet van ruim 1,7 miljard tulpen: het is één van onze grootste exportproducten. In totaal zijn er meer dan duizend verschillende soorten, in alle kleuren van de regenboog. Al eeuwenlang wordt de hoofdstad geassocieerd met de tulp. De bloem kwam oorspronkelijk uit de paleistuinen van Constantinopel (tulp komt van het woord tulipan: tulband) en werd hier begin 17e eeuw geïntroduceerd. Zaterdag 27 en zondag 28 april speelt de tulp opnieuw een rol: tijdens de Amsterdam Tulp Dagen, in het kader van de viering van het 400-jarig bestaan van de grachtengordel. Vijftien particuliere tuinen zullen dan voor het publiek toegankelijk zijn, waarbij tulpen de boventoon voeren. De hele maand april loopt er een tulpenroute langs de mooiste plekken van  het centrum.

Lees ook:Zaterdag 16 januari Nationale Tulpendag: pluktuin op de Dam
Lees ook:Amsterdamse Tulpendagen
Lees ook:Zaterdag 20 januari: Nationale Tulpendag
Lees ook:Nationale Tulpendag – pluktuin op de Dam
Lees ook:Tulp Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>