Amsterdamse Tulpendagen

Het begint al bijna een traditie te worden: dit voorjaar organiseren Museum Van Loon en tuinontwerpster Saskia Albrecht voor de derde keer de Amsterdamse Tulpen Dagen. Op zaterdag 3 en zondag 4 mei zullen een vijftiental grotendeels niet openbare tuinen van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld worden, waarin tulpen de show stelen (tickets: zie website). In enkele tuinen zijn tulpen geplant aan de hand van een thema.

Amsterdam heeft een lange geschiedenis met de tulp. Toen de bol begin 17e eeuw bij de Hollandse koopman geïntroduceerd werd ontstond er een ware tulpenrage. De bollen werden nog voor ze de grond uit waren voor steeds hogere bedragen verhandeld: de Tulpomanie is geboren. Toen de prijs voor de bollen waarop gerekend was niet behaald werd, ging het mis, de tulpenmarkt stortte als een kaartenhuis in elkaar. Twee maanden later was de Tulpomanie voorbij, waren velen geruïneerd, maar was Amsterdam voorgoed met de bol verbonden.

Lees ook:Honderdduizenden tulpen kleuren Amsterdam in april tijdens Tulp Festival
Lees ook:Nationale Tulpendag: gratis tulpen plukken op de Dam
Lees ook:Tulp Festival Amsterdam
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam: 17 t/m 19 juni
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>