Chocoladefestival in Zutphen

Zondag 30 september 2012 is Zutphen één dag het Mekka van de chocolade, tijdens de 10e editie van het Chocoladefestival (editie 2013: klik hier). Chocolade proeven, ruiken en bewonderen: het festival heeft ook dit jaar een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Wethouder De Lange opent het festival om 12.15 uur, dat tot 17.00 uur duurt. Dit jaar doet Bonbonatelier Janson opnieuw een poging om een vermelding in het Guinness Book of Records te halen met het grootste chocolademozaïek van 19 vierkante meter. Het wordt tijdens het festival verkocht en de opbrengst gaat naar het KWF Kankerbestrijding.

Het historische centrum van Zutphen staat in het teken van het snoepgoed, met onder meer kramen, demonstraties, proeverijen, koken met chocola, dichten met chocoladeletters en kunstwerken van chocola. Er zijn chocolade rondvaarten in een de fluisterboot, waarbij de schipper vertelt over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen. Daarnaast is er live muziek en zijn er wijnproeven, kinderactiviteiten en living artists. Rondom de Fontein brengt Choco Choco haar hilarische show. Het festival is een initiatief van Huub Janson die sinds 1997 een bonbonatelier in de Korte Hofstraat heeft.

Lees ook:Chocoladefestival Zutphen 2011
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen 2010
Lees ook:Zondag 24 september: Chocoladefestival Zutphen
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>