Midzomernachtmarkt, vuurwerk en Vlissingen zingt

Vrijdag 6 augustus 2010 staat de langste Nachtmarkt van Nederland voor de 27e keer op de boulevards van Vlissingen: de Midzomernachtmarkt. In de loop der jaren groeide de markt uit van 50 naar 350 kramen over een lengte van ruim 2 kilometer. Daarnaast zijn er twintig standwerkers, waaronder de Nederlands kampioen, volksdansgroepen, oude ambachten en horecaterrassen. De markt opent vanaf 19.00 uur, maar om 20.00 uur luidt kanongebulder de avond officieel in. De avond wordt om 00.30 uur afgesloten met een groots vuurwerk vanaf de Westerschelde, dat vanaf de hele boulevard te zien zal zijn.

 

De dag erop vindt in het Bellamypark vanaf 19.45 uur de 3e editie plaats van het gratis openlucht meezingfeest ‘Vlissingen Zingt’: voor iedereen die van zingen houdt. Ruim tien jaar geleden ontstond in Antwerpen uit een groep zangliefhebbers in een café ‘Vlaanderen Zingt’, dat snel uitgroeide tot een groot spektakel in veel Vlaamse steden en dorpen. Nederland kon niet achterblijven en hier ontstond ‘Nederland Zingt Mee’. De teksten van de klassiekers staan in een gratis verkrijgbare liedjeskrant. Van de Beatles tot Ketelbinkie, van Tom Jones tot Guus Meeuwis, alles onder het motto: ‘zuiver of vals zingen: dat maakt niet uit, van samen zingen wordt je blij’.

Lees ook:Midzomernachtmarkt, vuurwerk en zingen in Vlissingen
Lees ook:The Passion in Gouda
Lees ook:Dinsdag 20 oktober: 815e Zuidlaardermarkt
Lees ook:Nederland zingt: dag voor koor -en samenzang
Lees ook:Kunst komt naar u toe bij ‘Marco Polo Amsterdam’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Midzomernachtmarkt, vuurwerk en Vlissingen zingt

  1. barbara vd vliet

    Leuk dat ik een mini gewonnen heb die had ik altijd al willen hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>