Midzomernachtmarkt, vuurwerk en zingen in Vlissingen

Vrijdag 7 augustus 2009 beleeft Vlissingen de 26e editie van de Midzomernachtmarkt op de boulevards van de Zeeuwse havenstad (editie 2010: klik hier). In de loop der jaren groeide de markt uit van 50 naar ruim 200 kramen en beslaat tegenwoordig een lengte van meer dan 2 kilometer. De markt wordt traditiegetrouw om 00.30 uur afgesloten met een groot vuurwerk vanaf de Westerschelde. Het aanbod is gevarieerd: van traditionele artikelen tot uitheemse producten. Toeristen kunnen op de markt kennismaken met onze Nederlandse en met de Zeeuwse traditie, bijvoorbeeld door presentaties van oude ambachten en verschillende volksdansgroepen. 

De dag erop vindt in het Bellamypark vanaf 19.45 uur de 2e editie plaats van het gratis toegankelijke zangfestijn ‘Vlissingen Zingt‘: voor eidereen die van zingen houdt. Ruim tien jaar geleden ontstond uit een groep zangliefhebbers in een café in Antwerpen ‘Vlaanderen Zingt’, dat uitgroeide tot een Belgisch spektakel waar ieder jaar ruim 200.000 bezoekers in meer dan 40 plaatsen aan meedoen. Nederland kon niet achterblijven en hier ontstond ‘Nederland Zingt Mee‘.

Lees ook:Midzomernachtmarkt, vuurwerk en Vlissingen zingt
Lees ook:Onderstroom Festival in Vlissingen
Lees ook:Sail de Ruyter Zeeland in Vlissingen
Lees ook:Jazz by the Sea 2011 Zeeland
Lees ook:Jazz by the Sea 2010 op Walcheren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>