Spirit of Winter in Paleis het Loo in Apeldoorn

Donderdag 19 tot en met zondag 22 november 2009 vindt rondom Paleis Het Loo in Apeldoorn voor de tweede keer Spirit of Winter plaats (2012: klik hier): een winterwit dorpje met sfeervolle stands, waar ruim 120 bedrijven volgens het persbericht ‘de mooiste, lekkerste en warmste seizoenproducten in een vorstelijke ambiance’ aanbieden. Feestelijk gedekte tafels met glaswerk, zilver en servies, maar ook fraaie bloemschikkingen, antieke meubels, woonaccessoires en modeshows met feestkleding en winterwarme jassen en laarzen. De chefs de cuisine van sterrenrestaurant De Echoput in Hoog Soeren verzorgen kookdemonstraties en geven advies over wijn/spijscombinaties (bron: persbericht).

Tegen de achtergrond van het paleis met verlichte lanen van de Koninklijke tuinen, knapperende vuurkorven en andere winterdecoraties klinkt stemmige muziek. Het gezang van koren kondigt de winter aan. Bezoekers krijgen voor het entreegeld van de fair ook toegang tot het paleis. Vorstelijk gedekte tafels in het paleis zijn de kroon op de Spirit of Winter. In het paleis zijn twee extra exposities te bekijken: ‘Oranje in miniatuur’ met vier eeuwen Oranjes op portretminiaturen en ‘Ontvouwen Schoonheid: Koninklijke waaiers’. Beide tentoonstellingen zijn door het privékarakter zelden voor het publiek toegankelijk. De poorten zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur (het paleis is tot 17.00 uur open). Entree kost € 15,=;  kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Lees ook:Paleis Het Loo – Spirit of Winter
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis het Loo
Lees ook:Spirit of Winter rondom Het Loo
Lees ook:Paleis Het Loo: Spirit of Winter 2016
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis Het Loo

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spirit of Winter in Paleis het Loo in Apeldoorn

  1. Chris

    Vanmiddag nog even met mijn vrouw naar de fair geweest. Bij binnenkomst zag het er veelbelovend uit. De lange laan vanaf de parkeerplaats richting het paleis kwam uitnodigend over. Halverwege de laan rechtsaf het veld op voor de zeer exclusieve en mooie tenten. Even lekker inspiratie opdoen…… Niet dus!!
    Vorig jaar zijn wij er ook geweest en de aanblik van de tenten die er toen stonden hebben onze verwachting te hoog doen rijzen.
    Vooral kleding, sjaaltjes en weinig variatie.
    De echt leuke tentjes waren op één hand te tellen.
    €15,- voor 1,5 uur (want dan ben je echt uitgekeken)is voor ons een beetje te veel van het goede. De gratis entree voor het paleis is niet bij iedereen gewenst, want daar betaal je dus voor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>