Choca Festival Amsterdam

Van zaterdag 7 tot en met zondag 22 november 2009 staat Amsterdam in het teken van chocolade, tijdens de tweede editie van het Choca Festival. Amsterdam is een van de grootste cacaohavens ter wereld: er wordt veel cacao overgeslagen (Chocoa Festival 2015: klik hier). Zaterdag 7 november vindt van 10.00 tot 14.00 uur de feestelijke opening plaats: iedereen is welkom om gratis chocolade te proeven en te beleven. Dan komt de eerste zak duurzaam geproduceerde cacaobonen aan uit Ivoorkust, een van de grootste cacaolanden ter wereld. Minister Koenders van Ontwikkelings-samenwerking is bij de presentatie van een nieuw keurmerk voor chocola, duurzaam  en maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

Festivalgangers kunnen  op verschillende locaties  meedoen aan allerlei choco-activiteiten. Circa 70 ondernemers en organisaties doen mee: restaurants stellen speciale menu’s samen die zijn gebaseerd op cacao. Chocolaterieën organiseren workshops chocola en bonbons maken en koken met chocola. Tijdens wandel –en fietstochten leren deelnemers iets over de geschiedenis van cacao in Amsterdam. Er zijn haventours, Verkade arrangementen naar Zaandam, Kunstenaars maken werken van chocola na, onder andere te zien in de GO Galerie. Het Amsterdamse Hilton Hotel viest een hotelkamer voor chocoholics. Speciaal onderdeel van het festival is het internationale Salon du Chocolat. Dat vond eerder al in Parijs, New York en Tokio plaats en strijkt neer in het Stadshart van Amstelveen. Naast Zaandam (Verkade) was Weesp vroeger een chococentrum van formaat. In 1829 vond Coenraad Johannes van Houten het oplosbare cacaopoeder uit. In 1850 kocht hij een bedrijfspand in Weesp.

Lees ook:Chocoa 2015 – chocolade in Amsterdam
Lees ook:Zondag 24 september: Chocoladefestival Zutphen
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen 2010
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen
Lees ook:Chocoladefestival Zutphen 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>