Goede Vrijdag Bloemenjaarmarkt Groningen

De Bloemenjaarmarkt van Groningen vindt traditiegetrouw plaats op Goede Vrijdag (2013: klik hier). Dan is de binnenstad van 8.00 tot 17.00 uur gevuld met snijbloemen, bloembollen, tuin -en kamerplanten, zaaigoed en tuinartikelen. Vrijdag 10 april 2009 wordt het de grootste bloemenjaarmarkt ooit in het centrum van Groningen. Het aantal kramen is bijna verdubbeld van 100 naar 175 en de markt wordt uitgebreid naar het A-kerkhof en de Ebbingestraat. Dit jaar verwacht de organisatie, de Groningen City Club (GCC),  maar liefst 150.000 bezoekers.

Afgelopen jaren kwamen er ongeveer 100.000 mensen op de markt; alleen vorig jaar viel het tegen, omdat Pasen vroeg viel en het behoorlijk koud was. Ieder jaar staat op de Grote Markt het bloemendepot: daar kunnen bezoekers gun bloemen en planten gratis ‘stallen’. Het depot staat bij de Martinitoren en is open van 8.00 tot 17.00 uur. Op het Waagplein zijn dit jaar verschillende kunstenaars aan het werk: sneltekenaars, karikatuurtekenaars en profielknippers. Op verschillende plekken in de stad, ook op het Waagplein, tekenen straattekenaars bloemstillevens in 3D.

Lees ook:Goede Vrijdag Bloemenjaarmarkt in Groningen
Lees ook:Goede vrijdag: Bloemenjaarmarkt Groningen – de ‘Bloemetjesmarkt’
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Goede Vrijdag Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>