Zeeuwse Horeca Beurs 2009 Goes

Van maandag 2 tot en met woensdag 4 maart 2009 vindt in de Zeelandhallen in Goes de 46e editie van de Zeeuwse Horeca Beurs plaats: al jaren de toonaangevende vakbeurs voor de horecaondernemers in Zuidwest Nederland (editie 2011: klik hier). Ieder jaar komen duizenden bezoekers hierheen. Maandag en dinsdag vinden kookwedstrijden plaats. Daarnaast is er een culinair plein met delicatessen en proeverijen, een biologische markt, een congresmarkt (Zeeland zit in de lift als locatie van congressen) en een adviesplein. Dit jaar is de entertainmentindustrie meer dan ooit op de beurs vertegenwoordigd, met onder andere impresariaten, decor/podium/tribunebouwers, audiovisuele effecten, disco-inrichting, lasershows en kids entertainment.

 

Zeeland onderscheidt zich van andere regio’s door een grote diversiteit aan horecabedrijven: seizoensbedrijven, restaurants van de absolute top tot snel en goedkoop, horeca, horeca in recreatieondernemingen. Juist deze doelgroepen hebben aan het begin van het nieuwe seizoen behoefte aan informatie over nieuwe producten, technieken en diensten. Een doelgroep die nauwelijks naar andere beurzen gaat, maar wel naar ‘hun eigen vakbeurs in de regio’.

 

Op maandag strijden acht scholen uit Nederland en België om de Zilveren Mossel Trofee 2009. De teams moeten ter plekke een driegangen menu bereiden en serveren. Het menu moet bestaan uit vis, schaal -en schelpdieren. Het dessert is naar eigen keuze; gastheren/vrouwen moeten bijpassende wijnen uitzoeken. Op dinsdag is de Zilveren Oester en Gastronomie Wedstrijd 2009. Acht kookteams uit toprestaurants bereiden een viergangen menu voor acht personen, ook weer met vis, schaal -en schelpdieren en een dessert naar keuze. De gastheer/vrouw presenteert de bijpassende wijnen en maakt een show/presentatietafel. De beurs is geopend maandag en dinsdag van 12.00 tot 20.00 uur, woensdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Zeeuwse Horeca Beurs Goes
Lees ook:Horecabeurs Goes 2011
Lees ook:Zeeuwse Horeca Beurs 2010 Goes
Lees ook:Château Maestricht op het Vrijthof in Maastricht
Lees ook:Horecava 2014 in de RAI

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zeeuwse Horeca Beurs 2009 Goes

  1. Pingback: Zeeuwse Horeca Beurs Goes | Eropuit

  2. noordzij

    zeeuwsehorecabeurs leuke beurs veel te zien ook voor de gewone man net horecainteresse wat me alleen even van het hart moet is een super entreeprijs van 20,-euro als je echt komt uit hobby oogpunt vind ik dat een vrij hoge prijs en dan staat er deze morgen in de krant dat de gewone man wat is weggebleven dat vind ik dan niet zo vreemd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>