Première Oorkaan: ‘Meneer Tobias en het Zwarte Monster’ (4+) in TivoliVredenburg

IMG_20160516_111922Oorkaan presenteert op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli Meneer Tobias en het Zwarte Monster met Dutch Classical Talent winnaar (2015) Tobias Borsboom in de regie van Dagmar Slagmolen tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, samengesteld door Janine Jansen (bron: persbericht).

Meneer Tobias en het Zwarte Monster is een grappig en poëtisch beeldend avontuur vol pianomuziek van meesters als Felix Mendelssohn, Lowell Liebermann, Dmitri Kabalevski, Peter Vigh en Johannes Brahms. Het het huisje is klein, maar Meneer Tobias woont er tevreden en gelukkig in zijn eentje. Tot op een doordeweekse donderdag, ’s morgens om tien uur precies, de bel gaat. Meneer Tobias gaat kijken en dat zet zijn wereld op z’n kop. Klokken draaien door, er danst een jas de kamer rond, en de kamer wordt gevuld met wonderlijke klanken. Piano Dagmar Slagmolen, regie Annemarie Klijn, kostuums/decor Desirée van Gelderen. Zie hier de speellijst van Oorkaan. Zie hier de trailer.

Oorkaan maakt theatrale concerten voor kinderen tot en met 12 jaar. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in zinnenprikkelende en verrassende vormen. Oorkaan richt zich op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu en presenteert zo’n 250 voorstellingen in de grote en kleinere (concert)podia van Nederland en het buitenland. Je kijkt je oren uit!

Lees ook:Janine Jansen & Friends op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
Lees ook:OORKAAN presenteert Kwartetten met Beethoven met het Dudok Kwartet – première Muziekgebouw Eindhoven
Lees ook:Filmpremières donderdag 24 januari 2013
Lees ook:Zwarte Cross Festival 2011
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Première Oorkaan: ‘Meneer Tobias en het Zwarte Monster’ (4+) in TivoliVredenburg

  1. emily Perez

    Beste, Wat leuk dat jullie aandacht besteden aan de voorstelling Meneer Tobias en het Zwarte Monster tijdens het IKFU. Zouden alleen svp het juiste publiciteitsbeeld erbij willen plaatsen? Zie http://bit.ly/28XVH0K onder de PERS. Dank voor het aanpassen!
    Hartelijke groeten namens Oorkaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>