Grote stroomstoring in Leiden

wapen-van-leiden-2[1]In Leiden is op vrijdag 26 juli in grote delen van de stad de stroom uitgevallen. Oorzaak is een brand in een verdeelstation van energieleverancier Leander bij het Bio Sciencepark, in de universiteit aan de Wassenaarseweg, meldt de brandweer. De brand brak rond 15.00 uur uit. Tijdens werkzaamheden raakten kabels beschadigd en brak er brand uit, ziei een woordvoerder van Liander. Daarop besloot de energieleverancier het verdeelstation af te sluiten van elektriciteit.

De brand is inmiddels onder controle, maar het is nog niet duidelijk hoe lang de stroomstoring zal duren, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ongeveer 7.000 huizen zitten zonder stroom; de meeste woningen staan in Leiden, maar ook in Rijnsburg en Oegstgeest. Het Leidsch Universitair Medisch Centrum staat in het gebied dat is getroffen door de stroomuitval, maar kon overschakelen op een noodaggregaat.

Lees ook:Gigantische stroomstoring in grote delen van Noord-Holland
Lees ook:Enschede heeft weer stroom
Lees ook:Grote brand in toeristisch hart Volendam
Lees ook:Zeer grote brand Westelijk Havengebied Amsterdam
Lees ook:Grote stroomstoring in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>