Giftige adders op Utrechtse Heuvelrug gesignaleerd

Op de Utrechtse Heuvelrug zijn adders gesignaleerd. Deze gifslangen komen in Nederland eigenlijk alleen voor op de Veluwe en in Drenthe, maar een boswachter registreerde er ook een op de Heuvelrug. Een paar wandelaars hebben een paar adders gepot en de boswachterij erbij gehaald. De stichting Natuurmonumenten vermoedt dat iemand de reptielen daar illegaal heeft gedumpt en heeft borden geplaatst om bezoekers te waarschuwen.

 

Wandelaars kunnen het beste met een grote boog om de beesten heenlopen, als ze er één zien. Als ze gestoord worden, kunnen ze onrustig worden en bijten. In Drenthe en op de Veluwe zijn wandelaars voorbereid op adders, want die komen daar van nature voor. Ze kunnen niet uit zichzelf naar de Utrechtse Heuvelrug zijn gekropen, want ze zijn nogal ‘honkvast’: aan hun locatie gebonden, al kunnen ze ergens anders best overleven. Adders zijn beschermde dieren en mogen niet privé worden gehouden, maar sommige mensen kunnen het niet laten om dat illegaal wel te doen.

Lees ook:Kastelentocht Doorn 2014
Lees ook:Eerste dag Vierdaagse – Waal in Vlammen
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2012
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2015
Lees ook:Kastelentocht Doorn, zondag 21 augustus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Giftige adders op Utrechtse Heuvelrug gesignaleerd

  1. Frank Bikker

    Jaren geleden heb ik er ook wel eens 1 gezien in t Gooi in de buurt van de tafelberg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>