Jackpot Staatsloterij moet op 10 maart vallen

De Jackpot van de Staatsloterij is tijdens de trekking in februari niet gevallen en is hierdoor doorgegroeid naar de recordhoogte van 27,5 miljoen euro belastingvrij. Op de maandelijkse trekking op 10 maart 2011 moet de Jackpot vallen, op een heel lot of op een 1/5 lot (10 mei 2013: klik hier). Dat heeft het Ministerie van Justitie bepaalt: wanneer de Jackpot de recordhoogte bereikt, of zes trekkingen op rij niet is gevallen, moet die tijdens de eerstvolgende trekking vallen.

 

Op 10 maart wordt net zolang een lotnummer getrokken (inclusief serieletters) tot er één uitrolt dat hoort bij een verkocht lot. Ook een 1/5 lot heeft een unieke lotnummer: er worden dus geen vijf 1/5 loten met hetzelfde lotnummer verkocht. Als de Jackpot op 1/5 lot valt, schuift het resterende bedrag door naar de volgende trekking. De winnaar ontvangt 5,5 miljoen euro, ook met dat bedrag kan je behoorlijk eropuit trekken. De Staatsloterij heeft het grootste prijzenpakket (in 2010 ruim 4,3 miljoen prijzen per maand) en neemt de kansspelbelasting van 29% alvast voor haar rekening. Wie nu automatisch gaat meespelen (eerste maal zal dan 10 april zijn), ontvangt een gratis staatslot.

 

In 1726 werd de Generaliteitsloterij georganiseerd door de toenmalige Staten-Generaal van de Republiek der Zeven verenigde Nederlanden. De trekkingen vonden plaats in de Haagse Ridderzaal. De Staatsloterij is de oudste en grootste kansspelorganisatie van Nederland. Sinds jaar en dag is de Staatsloterij partner van de KNVB en het Nederlands Elftal.

Lees ook:Jackpot Staatsloterij moet op 10 juni vallen
Lees ook:Staatsloterij Jackpot én WK-finale winnen – het kan dit weekend
Lees ook:Jackpot Staatsloterij moet 10 juli vallen
Lees ook:Nieuwe kans op Jackpot Staatsloterij op 10 september
Lees ook:Jackpot Staatsloterij moet op 10 mei vallen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jackpot Staatsloterij moet op 10 maart vallen

  1. Ben Van Herwijnen

    Hartelijk dank voor de gepaste aandacht voor onze vroegere republiek, de uitvinder van de staatsloterij.
    Hebt u verder belangstelling voor de Republiek Nederland kijk op
    http://www.republikeinen.org de website van de Republikeinse Moderne partij

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>