Regeling schoolvakanties op de schop

De huidige regels voor de Nederlandse schoolvakanties gaan op de schop. Minister Marja van Bijsterveld van Onderwijs heeft een wetsvoorstel ingediend om de regels voor schoolvakanties te wijzigen. Ze wil naast de zomervakantie ook de kerst –en meivakantie centraal vastleggen, zodat die in het hele land op dezelfde data vallen. Tot nu toe gaf het ministerie adviesdata: scholen konden zelf schuiven met de data. De meivakantie moet één verplichte vrije week voor alle scholen in Nederland worden, maar scholen kunnen daar naar wens maximaal een week aan vastplakken. 

 

Leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen in de toekomst nog ‘slechts’ zes weken in plaats van de huidige zeven weken. Scholen mogen afwijken van de opgegeven data van de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie (de ‘krokusvakantie’).

Lees ook:Ouders bepalen op proef zelf schoolvakanties
Lees ook:Trammelant over de herfstvakantie
Lees ook:Kerstvakantie voorbij – terug naar school
Lees ook:Slordige eindexamens én busstakingen
Lees ook:Koningsspelen 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Regeling schoolvakanties op de schop

  1. Yari

    Ik wil dat bassischolen 22 juni tot 25 augustus en de voortgezet onderwijs 25 juni tot 19 augustus

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>